Počet odeslaných formulářů v jednotlivých městech

Nedělá to to, co by mělo, nebo to tak aspoň vypadá.

Počet odeslaných formulářů v jednotlivých městech

Příspěvekod Mark » 8.1.2009 18:53

Zdravím,

narazil jsem na zajímavý problém, který se mi nedaří vyřešit. Potřebuji zjistit, kolikrát se na stránkách odeslal formulář a z jakých měst tito uživatelé byli.
Měření odesílání formuláře si můžu nastavit přes Goals. Každopádně v tomto úkolu postupuji následovně:
Že byl formulář odeslán zjistím podle URL adresy http://www.example.com/neco/?sent=1.
Tudíž v Content > Top Content si dám vyhledat sent=1 -> prokliknu se na požadovaný výsledek s hodnotou pageviews například 30. Na této stránce si zvolím v select boxu s názvem Dimension položku "City".
Nyní bych očekával, že se mi ukáže např. Praha (20), Brno (8), Zlín (2) - součet 30. Ale nikoliv. Zde mi Počet zobrazení adresy http://www.example.com/neco/?sent=1 neukazuje 30, ale 370. Takže to háže špatné výsledky.

Jak tedy můžu úspěšně zjistit výsledky počtu odeslání formuláře z jednotlivých měst?

Děkuji za rady
Marek
Mark

Re: Počet odeslaných formulářů v jednotlivých městech

Příspěvekod jantichy » 9.1.2009 10:11

Když už na tom máš navěšené měření goalů, tak bych to dělal pomocí Visitors -> Map Overlay -> Czech republic, tam překliknout na záložku Goal Conversions a seřadit podle konverzního poměru. Pokud chceš absolutní počty konverzí, tak buď tuhle tabulku vyexportovat do Excelu a pronásobit Visits a Conversion rate, anebo třeba použít vhodný Greasemonkey skript či totéž v rámci firefoxího rozšíření Better Google Analytics.

Musíš ovšem počítat s tím, že se tohle číslo bude měřit jako konverze, takže pokud někdo během své jedné návštěvy odešle formulář desetkrát, bude započítán pouze jednou. Na druhou stranu Tvůj postup přes pageviews je podobně chybový - pokud někdo odešle formulář jen jednou a pak potvrzovací stránku desetkrát refreshne, bude tam započítán desetkrát. A když už jsme u té přesnosti, tak i samotné určení konkrétního města v Analytics je už z principu natolik přibližné a nepřesné, že bych se skoro bál z toho cokoliv vyvozovat.
jantichy

Re: Počet odeslaných formulářů v jednotlivých městech

Příspěvekod Appeltauer » 10.1.2009 18:26

Hezký dotaz. Zaujal mě až tak moc, že jsem to musel blognout. Je tu ještě jedno řešení bez instalování pluginů - pomocí vlastních přehledů v Google Analytics.

Je to tady: Odkud jsou vaši zákaznici.
Roman Appeltauer
blog.romag.cz Blog nejen o Google Analytics
Appeltauer

Zpět na Řešení problémů